V hlave a v srdci alebo Keď si šťastný, aj keď si smutný, som tu pre teba

Od 19. do 23. augusta sa v priestoroch starého oratka na Miletičke v Bratislave schádzalo okolo 40 detí, väčšina z nich pochádzala z Ukrajiny. Spolu s animátormi objavovali príbeh Railey z rozprávky V hlave, ale tiež aj príbeh skutočného chlapca s veľkým srdcom – Janka Bosca. Deti si veľmi rýchlo obľúblili všetky Raileyine emócie a spolu s nimi objavovali, nový domov, ostrovy osobnosti, talenty, sny, ale aj dôležitosť priateľstva a rodiny. Hry, súťaže, aktivity aj tvorivé dielne im pomáhali na ich ceste spoznávania Railey, seba, ale aj malého Janka, o ktorom už niektorí počuli aj predtým. Od neho sa učili, že domov je tam, kde je láska, že je dôležité mať priateľov a byť dobrým priateľom a aká sila je ukrytá v sne, nádeji, ktorá sa šíri ďalej.
V stredu sme sa plavili loďou k hradu Devín a na druhý deň sme boli na výlete v Šamorínskom parku a potom v oratku, kde nás veľmi pekne prijala komunita sestier FMA.

Všade, kde sme prišli, ozývala sa aj táto táborová hymna, určite ju poznáte, hoci možno trošičku inak:
Keď si šťastný, tlieskaj rukami.
Keď sa hneváš, dupaj nohami.
Keď sa bojíš, rýchlo schovaj sa.
Keď nemáš chuť, zakrič ble, ble, ble.

Posledná sloha – Keď si smutný…, ktorá sa prvé štyri dni nikdy nedokončila, našla konečne v piatok svoje dokončenie, a tak oratkom znelo aj Keď si smutný, som tu pre Teba. Ďakujeme všetkým ľuďom a organizáciám, vďaka ktorým sme aj tento týždeň mohli byť jeden pre druhého darom.

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva,  výskumu, vývoja a mládeže  SR, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania  a mládeže.