Máš na to !

V súlade s naším strategickým plánom považujeme za dôležité podporovať celkový rozvoj mladých ľudí. Zameriavame sa najmä na rozvoj emocionálnej inteligencie, sociálnych zručností a osobného rastu. Osobitnú pozornosť venujeme našim dobrovoľníkom – predsedom a podpredsedom stredísk. Chceme ich nielen podporiť v ich aktivitách, ale aj pomôcť im v osobnom raste.

Preto sme zorganizovali víkendové stretnutie, na ktorom nechýbala aktivita teambuildingu – escape room. Táto zábavná ale aj náročná úloha nielenže preverila ich logické myslenie, ale aj posilnila tímovú spoluprácu.

V sobotu dopoludnia sme sa venovali vzdelávaniu v oblasti emocionálnej inteligencie prostredníctvom programu Emogym. Tento program, plný zaujímavých tém a aktivít, pomáha mladým lepšie porozumieť sebe i druhým a podporuje ich emocionálny rozvoj.

V rámci tematických diskusií mali mladí priestor na diskusiu o rôznych témach, ako je riešenie konfliktov, rozdelenie rolí a zodpovedností:, efektívna komunikácia a spolupráca, spätná väzba a hodnotenie výkonu.

Účastníčky zhodnotili podujatie:

Veľmi som bola vďačná za spoločenstvo. Veľmi dobre mi to padlo. Som vďačná aj za niektoré postrehy, ktoré ma obohatili.“

„Vďačnosť za strediskovú radu aj podpredsedníčku, ktoré sú zodpovedné a snažia sa.“